MENU
Головна » 2015 » Березень » 5 » Геббельс помер від куріння
13:55
Геббельс помер від куріння

Український громадянин, позбавлений можливості споглядати шедеври російського пропагандистського телебачення, напевно приплюсує до тривалості життя кілька додаткових років. 

Адже той ментальний напалм відмінних страшилок про корів, що плачуть, одеських правосеків-людожерів і голих негрів-танкістів, які воюють на боці хунти в Донбасі, яким Кремль-ТВ випалює сіру речовину в черепній коробці середньостатистичного ватника, що напівп’яний лежить на дивані перед блакитним екраном де-небудь у благоухающем Череповці, не може не надавати прямої фізіологічної шкоди здоров'ю.

Рівень фантазії останкінських казкарів давно переплюнув не тільки роботи класиків жанру - будь то брати Грімм, Ганс Християн Андерсен або Джоан Роулінг, але й затьмарив творчість самого кривавого Геббельса, творця політпропаганди.

Нормальній, здоровій людині вкрай складно протистояти численним фейкам, які плодяться на російському телебаченні зі швидкістю, що перевищує 24 кадри на секунду. Уся ця маячня про фізіономію Гітлера на неіснуючій купюрі в 1000 гривень, про явний почерк англосаксів у вбивстві Бориса Нємцова, що мають звичку розстрілювати своїх жертв у самому центрі Москви у зручний для них час, або навіть безневинна вигадка з товстим натяком про покладання американським послом на місце загибелі російського опозиціонера квітів з жовто-блакитною стрічкою, міг би при випадковому перегляді розсмішити або просто повеселити. Але при підсадженні на підготовлену «інформаційну голку», при системному, постійному вживанні препарату, кремлівські речовини доставляють крутіше героїну, перетворюючи людину на солоний огірок. Перевірено не тільки адекватними росіянами журналістами, але й їхніми колегами із Заходу.

Російська пропаганда не просто нехтує фактами, впливаючи лише на емоції. Вона натискає на найнизинні - страх, ненависть, гнів, тобто ті види психологічних реакцій, які підтримують індивідуума в стані перманентного стресу, тим самим знищуючи яке б то не було критичне мислення.

Кращим доказом подібного прояву є новий феєричний викид інформації про підступи зловмисної СБУ, розкритих доблесними чекістами з Луб'янки. У сюжеті, що вийшов в ефірі телеканалу «Росія 24», показано, як у Ростовській області, на кордоні з Україною, знешкоджена група українських диверсантів.

Помилуйтеся, в цьому ролику чарівно все.

Так і хочеться уявити собі весь процес «вербування хунтою наївного простачка», який встав на криву доріжку зради Батьківщині...

… Спочатку агентами Служби безпеки України громадянин Росії Лайков був підступно викрадений на території мирної кубанської станиці N (інакше як він міг опинитися на території України? Не найманець же він, зрештою, «армії ДНР»!). Потім, після нелегального переправлення через російсько-український кордон прямо на конспіративну квартиру в окупованому карателями Краматорську, офіцер СБУ, діставши з кишені широких козацьких шароварів червоно-чорне посвідчення зі свастикою, тризубом і всевидячим американським оком на обкладинці одночасно, приступив до вербування: «Бачиш , моє прізвище Байда Андрій Сергійович. Рік народження 1966-ий (показує новому агентові хунти своє свідоцтво про народження, сімейний альбом зі шкільними фотографіями та почесну грамоту від директора ЦРУ за успіхи в справі знищення російської мови на території України)». 

Зіганувши на портрет Порошенка, Олексій Лайков отримує для виконання особливо небезпечного завдання зброю - пістолет, три сигнальних свистка червоного кольору і банку консервів на випадок, якщо доведеться добиратися до Ростовської області обхідним шляхом - уплав через Азовське море.

Само собою зрозуміло, що хитрий наймит з СБУ, нацькований натівськими інструкторами, не дає громадянину Росії зброю американського виробництва, щоб приховати її явну присутність у зоні каральної операції, а вручає йому український пістолет «Форт» з іменним гравіюванням: «Бійцеві фашистського підпілля від Кривавого Пастора». При цьому пояснює таку необхідність простою шпигунською логікою - тупа ФСБ не запідозрить у цьому нічого дивного. Розкуривши пачку американського «Кемела», СБУшник розговорився і видав все майбутньому керівникові ростовського осередку «Правого сектора»: «Я дію в інтересах міністра оборони Гелетея, який відчуває таку особисту неприязнь до російськомовних немовлят, що прямо їсти не може!»

Завдання не виглядало чимось надприродним, тому громадянин Лайков тут же погодився його виконати. Потрібно було всього лише викрасти колону російської бронетехніки на найближчому ростовському полігоні, де зараз якраз підвищують бойову і політичну підготовку бурятські танкісти і псковські десантники. Непомітно, під покровом ночі перетнути на ній кордон, імітуючи присутність Збройних сил РФ на території України. Імітація присутності, мабуть, полягала в завданні артилерійського удару по мирних тролейбусних зупинках донецького району Боссе.

Потім міністр Гелетей через офіцера СБУ, що розмовляє з явно англосаксонським акцентом, особисто переклав на картку диверсанта в Об'єднаному Всевеликому Обналбанку Новоросії нагороду за плановане злодіяння - 10 тисяч доларів США. І на словах просив передати, що ані з шенгенською візою, ані з гектаром землі в передмісті Києва, ані з двома рабами, ані з громадянством Польщі, у агента, який виконає завдання, проблем не виникне. СБУшник так і гаркнув, стискаючи кулак із татуюванням Яроша на зап'ясті: «Ось де у нас ця Польща!»

Після цього завантажив майбутньому провокаторові в рюкзак утеплені берці, сухий пайок, другого завербованого терориста Наришкіна і особисто посадив на початку вересня 2014 року (в час, коли Гелетей ще виконував обов'язки Міністра оборони України) на рейсовий автобус Луганськ - Ростов-на-Дону. Взяв обіцянку з диверсантів дістатися до непідконтрольного України прикордонного переходу Матвеєв курган до перших чисел березня 2015 року, потім перехрестив їх наостанок неправильно, на католицький манер, процідив крізь зуби навздогін: «В ім'я Яценюка, Тягнибока і Гітлера. Капут» і відбув до Києва перейменовувати вулицю Леніна на проспект Ветеранів Третього рейху.

Така ось байда... 

Недопрацював Костянтин Ернст. Недофантазував Дмитро Кисельов. Провалили місію Ольгінські боти. Ретельніше треба, хлопці, ретельніше.

У сучасній російській мові є розхожий вислів - «Нервово курити в сторонці», яке вживають, коли герой інформаційного приводу розмахом свого ідіотизму легко затикає за пояс королів жанру.

Кремлівські ЗМІ, які щодня викидають до ефіру подібні «сенсації», скроєні на швидку руку безталанними режисерами, давно змусили нервово курити від заздрощів Йозефа Геббельса - талановиту людину, на думку Володимира Путіна.

«Всього лише талановиту» - так і хочеться додати. Якщо російські ЗМІ змусили вірити свій народ у такі убогі фальшаки, як зазначений вище, не в напівтемні 1930-ті роки, з їхньою обмеженістю джерел інформації та дівочою чистотою сприйняття сказаного і побаченого, з політичною короткозорістю народу, яка ґрунтувалася на відсутності імунітету до медійної та пропагандистської брехні, а у 2010-ті, в умовах легкої доступності альтернативних точок зору, здорового глузду нарешті, то воістину кремлівські ЗМІ давно перевершили свого вчителя. І дивлячись на їхні «творіння», навіть найбільший злочинець Геббельс не «курить нервово в сторонці». Він помер від отруєння, затягуючись позамежної брехнею сьогоднішньої Росії, яка давно переплюнула реалії гітлерівського націонал-соціалізму. 

© Singelschucher

Наша адаптація українською

Переглядів: 517 | Додав: editor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0