MENU
Головна » 2015 » Березень » 3 » ІС: Російсько-терористичні війська продовжують концентрувати сили
11:38
ІС: Російсько-терористичні війська продовжують концентрувати сили

Оперативні дані групи «Інформаційний Опір»

Російсько-терористичні війська в зоні конфлікту на Донбасі продовжують концентрувати сили і засоби на окремих ділянках і напрямах, значно посилюючи свої основні ударні тактичні групи і продовжуючи обстрілювати передові позиції українських військ, а на окремих ділянках і проводячи атакуючі дії тактичного рівня.

За останню добу (02-03.03.15) зафіксовано переміщення на територію Донбасу з території Росії чергових 3-х конвоїв постачання - як за «південним», так і за «північним» маршрутами.

Особливо активно противник нарощує боєздатність своєї Новоазовської тактичної групи шляхом перекидання підкріплень як з півночі від Тельманового, так і з території РФ, безпосередньо через українсько-російський кордон. На даний момент кількість танків на цьому напрямку доведено до 17 одиниць (більша частина поки знаходиться безпосередньо на північних околицях Новоазовська та на північ від даного населеного пункту), бойових броньованих машин (ББМ) - більше 30 одиниць. «На передньому краї» в даному районі діють невеликі і мобільні загони «армії ДНР», які шляхом наступальних дій намагаються відсунути досягнуту українськими військами лінію Широкіне - Павлопіль.

Для прояву такого роду активності терористи і російські найманці отримали ідеальні умови - відсутність особливої ​​протидії українських військ, що виконують умови мирних Мінських угод, сприяє проведенню противником заходів щодо підвищення рівня боєздатності своїх формувань. Українські війська виключно обороняються і відкривають вогонь тільки у відповідь.

На Алчевсько-Первомайському напрямку противник активно накопичує матеріально-технічні ресурси і на даний момент навіть не намагається зображувати «відведення важкої техніки і артилерії», як на інших ділянках. У районі н.п. Стаханов - Біло-Алчевськ зосереджено кілька артилерійських груп російсько-терористичних військ (всього 36 гармат ствольної артилерії, 12 установок РСЗВ і 18 САУ), при цьому активно триває поповнення їхніх запасів боєприпасами (в Стаханові створений тимчасовий перевалочно-розвантажувальний пункт для цих цілей).

Раніше зафіксоване відведення техніки «армії ЛНР» північніше і східніше Луганська виявився обманним ходом терористів. Бойовики відвели вглиб контрольованої ними території (на ремонтні бази) лише несправну і небоєздатну бойову техніку. Решта техніки і озброєння відведені на незначну відстань, ретельно розосереджені і замасковані.

З району Дебальцевого на південь Луганської області відводяться для відновлення боєздатності два зведених підрозділи російсько-терористичних військ (ротна тактична група і посилений танковий батальйон), укомплектовані військовослужбовцями ЗС Росії, що понесли серйозні втрати в боях на Дебальцевському плацдармі (танковий батальйон утратив не менше 8 танків) . Підрозділи відводяться частинами, переважно в темний час доби. При цьому відведення даних підрозділів видається противником як «виконання Мінських домовленостей».

Одночасно терористи активно намагаються відновити повну працездатність Дебальцевського залізничного вузла для прискореного перекидання матеріально-технічних засобів через цю вузлову станцію. У район Дебальцеве вже прибув перший ешелон з боєприпасами з 6-ти вагонів з території РФ.

У районі н.п. Донецьк терористи продовжують концентрувати нові формування в трьох районах міста (Куйбишевський, Київський і Петровський), а також проводять активні обстріли позицій українських військ з мінометів і важкого піхотного озброєння, іноді здійснюючи обстріли також з артилерії і танкових гармат. У смузі Красногорівка - Шуми відзначається значна активність російсько-терористичних військ - зокрема, зафіксовано кілька спроб атакувати передові позиції українських військ силами тактичної групи бойовиків (до посиленого взводу) за підтримки мінометів і артилерії.

У районі Докучаєвськ - Новоласпа противник проводить перегрупування своїх підрозділів, концентруючи основні сили і засоби в напрямку на північний захід від Волновахи (н.п. Степне) і на ділянці від н.п. Гранітне до району південніше н.п. Тельманове. Відзначається переміщення 13 танків, 8 ББМ, 25 армійських критих вантажівок.

джерело

Переглядів: 726 | Додав: editor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0