MENU
Головна » 2015 » Березень » 6 » Український огляд 06.03.15. Коротко про засідання Ради
23:50
Український огляд 06.03.15. Коротко про засідання Ради

Верховна Рада

У п'ятницю була запланована традиційна година на спілкування з Урядом: депутати слухали виступи Айвараса Абромавічуса (міністр економічного розвитку і торгівлі) і Валерії Гонтаревої (голова Національного банку).

Абромавічус анонсував серйозні кадрові зміни в Антимонопольному комітеті України. Відповідно до меморандуму МВФ:

У першому півріччі склад АМКУ буде повністю оновлений;

У другому — передбачається повна зміна антимонопольного законодавства.

Гонтарева не змогла завершити свою промову і відповісти на запитання нардепів: група депутатів, очолювана Олегом Ляшко, оточила головного банкіра країни, вигукуючи «ганьба» і «геть». Виступ було зірвано.

Перед початком засідання трапилася ще одне блокування трибуни. Молоді депутати, які входять до міжфракційного об'єднання «Єврооптимісти», вимагали включити до порядку денного урядовий проект, який дозволить повернути до держбюджету близько 2 млрд гривень. Вони стверджували, що Андрій Іванчук, голова профільного комітету, саботує розгляд цього питання. Спікер Гройсман пообіцяв, що розбереться з проблемою і проект буде включений до порядку денного.

Учора «Перший волонтерський» розповідав про ліквідацію депутатської групи «Економічний розвиток», яку очолював Віталій Хомутинник. Уже сьогодні Оксана Сироїд, віце-спікер, оголосила про створення іншої групи, «Відродження».

Її співголови: Віталій Хомутинник, Валерій Писаренко, Віктор Бондар. Усі троє - колишні регіонали.

До групи увійшли 22 нардепа.

Учора, коментуючи ліквідацію «Економічного розвитку», один з членів депутатів сказав: «Хомутинник точно буде в керівному складі. Буде більше людей. Зараз з деякими тривають переговори. Будуть позафракційні харківські депутати. Нова група створюється з прицілом на новий політичний проект».

Джерело: Алекс Птах, «Перший волонтерський»

Переклад і адаптація: kozubenko.net

Переглядів: 625 | Додав: editor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0